Directe toegankelijkheid fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Als je niet goed kunt bewegen, als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, als je moeite hebt met bewegen. De therapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud

Hoe komt u bij de fysiotherapeut

Uw huisarts, bedrijfsarts of uw specialist verwijst u naar de fysiotherapeut door middel van een verwijsbrief met daarop een beschrijving van uw klacht.

DTF(Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie)
U kunt zonder verwijsbrief behandeld worden. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist in beweging terecht. Zodat u direct kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.
Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u doorsturen naar de huisarts.
De fysiotherapeut zal de huisarts informeren, tenzij u aangeeft dat u dit niet wenst.
Nu we een aantal jaren gedraaid hebben met de directe toegankelijkheid is gebleken dat het merendeel van de mensen goed kan bepalen of zij bij de fysiotherapeut aan het juiste adres zijn.
WIJ MAKEN BINNEN 3 WERKDAGEN EEN AFSPRAAK.