Oncologie Fysiotherapeutisch Netwerk Treant

Het Oncologie Fysiotherapeutisch Netwerk Treant (OFNT) is een netwerk van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie. Zij streven samen naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte. Zij bieden de zorg zo dicht mogelijk in de buurt van de eigen woonomgeving.

Het Netwerk is actief in Drenthe en Groningen, vooral rond de ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Alle fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij het Oncologie Fysiotherapeutisch Netwerk Treant (OFNT) hebben een opleiding in de oncologie afgerond. Van de leden van het OFNT mag u verwachten dat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen om zo de beste fysiotherapeutische zorg te leveren aan mensen met kanker.

Ook Fysiotherapie Emmercompascuum is aangesloten bij dit netwerk en toegankelijk voor het maken van een afspraak m.b.t. oncologie.

Tevens zijn wij lid van het landelijk netwerk ONCONET:

Fysiotherapeuten van Onconet zijn speciaal opgeleid om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. Zij weten wat kanker(behandelingen) met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen u kunt aanlopen. Daardoor kunnen zij  goed inschatten wanneer u er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen. Ook kunnen zij adviseren of er misschien meer nodig is dan alleen werken aan fitheid, en indien nodig verwijzen naar een fysiotherapeut met specifieke aanvullende deskundigheid of een diëtist.

 

 

 

 

 

]